Over Fieldlab

Smart Industries Fieldlab de Peel is een netwerkorganisatie van bedrijven uit regio De Peel die samen diverse IoT en AI-toepassingen onderzoeken en toepassen. Hiermee optimaliseren zij hun bedrijfsprocessen en verhogen hun bedrijfsrendement. 

De hightech maakindustrie in de regio De Peel wordt gekenmerkt door een groot aandeel mkb-bedrijven. Vaak ligt bij bedrijven de primaire focus op de dagelijkse bedrijfsvoering. Echter door nieuwe productietechnologieën en steeds verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de maakindustrie radicaal. Deze ontwikkeling wordt ook wel de vierde industriële revolutie, industrie 4.0 of kortweg smart industry genoemd.

Bestaande bedrijfsmodellen en werkzaamheden in nieuw perspectief

De komst van deze vierde industriële revolutie maakt interactie mogelijk tussen ICT, systemen en mensen. Interactie tussen deze (f)actoren gebeurt aan de hand van data. Het bewerken van data leidt tot informatie en inzichten die bestaande bedrijfsmodellen en werkzaamheden in nieuw perspectief plaatsen. Verdienmodellen komen daarmee in een ander daglicht te staan. Dat biedt kansen voor het mkb in onze regio!

Doelstelling Smart Industries Fieldlab

‘Een open en ondernemersgedreven Fieldlab zijn waarin het regionale bedrijfsleven risicodragend participeert en werkt aan innovaties met meerwaarde voor de deelnemende bedrijven die hun bedrijfsrendement verhogen.’

Deze doelstelling valt uiteen in twee subdoelen:

  1. Procesoptimalisatie: Data die nu beschikbaar zijn en die nog ontsloten worden omzetten naar informatie die het kennisniveau verhoogd. Met deze kennis kunnen bedrijven hun processen verbeteren.
  2. Ontwikkelen nieuwe business modellen: Met de inzichten in data en de daaruit ontstane kennis nieuwe businessmodellen ontwikkelen.

Oprichting Smart Industry Fieldlab “De Peel”

Op 9 september 2019 vormden een aantal (hightech) MKB-bedrijven in de Peelregio een koplopersgroep. Samen richtten zij de stichting Smart Industry Fieldlab Data Science & Connectivity (hierna Fieldlab) op. Met het ondertekenen van een samenwerkingsconvenant door Innovatiehuis De Peel werden de gemeenten uit de Peel ook aangehaakt.

Met de vorming van deze stichting bundelen de betrokken maakbedrijven in de Peel hun krachten en creëren ze ruimte om gezamenlijk “De fabriek van de toekomst” te verkennen. In ons Fieldlab wordt onderzoek gedaan naar en gebouwd aan nieuwe smart industry ontwikkelingen, slimme productiefaciliteiten en smart data innovaties.

Contact opnemen

Meer informatie

 

 

 

Waarom deelnemen?

Het Smart Industries Fieldlab is de locatie in De Peel waar de lokale hightech maakindustrie elkaar ontmoet, van elkaar leert en samen innoveert.

Hightech bedrijvennetwerk in De Peel

Twee weten meer dan één. Door het bundelen van faciliteiten, kennis en kunde vergroten we ons bedrijfsrendement.

Fabriek van de toekomst

De hightech ontwikkelingen gaan snel, er is zoveel mogelijk. Het Smart Industries Fieldlab biedt de ruimte en gelegenheid om te exploreren en te innoveren.

Hybride leeromgeving

De kennis van vandaag overdragen om klaar te zijn voor morgen. We werken samen met onderwijsinstellingen om studenten, andere bedrijven en onszelf in dit proces mee te nemen.

Samen innoveren

In het Smart Industries Fieldlab delen we onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten en doen we gezamenlijk specialistische kennis op.

Fieldlab de Peel is
mede mogelijk gemaakt door...

De bijdragen vanuit onderstaande instanties zijn gebruikt voor de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van het Smart Industries Fieldlab.

En alle deelnemers

Kom in contact met ons

Heb je een vraag, wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je graag met ons samenwerken? Laat het weten via onderstaand contactformulier of een mailtje! Gewoon even bellen kan natuurlijk ook.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×