Inspiratie-event digitalisering van het MKB met de Digimakelaar op 4 november

Het Smart Industries Fieldlab als expert aanwezig bij het inspiratie-event van Innovatiehuis de Peel op 4 november.

In samenwerking met het Innovatiehuis de Peel neemt het Smart Industries Fieldlab deel aan de door hen georganiseerde bijeenkomst op 4 november over digitalisering van het MKB. Veel mkb’s weten nog niet goed wat digitalisering voor hen kan doen. Om daar achter te komen, hoef je het wiel niet altijd zelf uit te vinden, zo vinden ook de deelnemende ondernemers in het Fieldlab. Samenwerken met andere ondernemers, vooral buiten je eigen branche, leidt soms tot de beste nieuwe ideeën. Digimakelaar Florence Bongers gaat als Projectmanager Digitalisering bij Innovatiehuis de Peel mkb’s verbinden om hen samen verder te brengen.

MKB-Deal voor de Peelregio

Vanuit de MKB-deal heeft de Peelregio een subsidie ontvangen om mkb’s bewust te maken van de kansen van digitalisering. Met haar ruime ervaring als innovatie business consultant gaat Florence hier namens Innovatiehuis de Peel mee aan de slag. ‘Vanuit mijn eerdere werkzaamheden voor het Kempisch Ondernemersplatform en Stichting Sports en Technology heb ik heel veel prachtige bedrijven uit de regio leren kennen. Wanneer ik een ondernemer zie worstelen, met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een goed businessmodel, dan breng ik hem in contact met iemand die hier al eerder voor heeft gestaan. Dat is soms even aftasten, want is iemand nu een concurrent of een concullega? Maar door samen te werken, ontstaan vaak nieuwe ideeën en kom je samen verder.’

Inspiratie vanuit het Smart Industries Fieldlab

‘Tijdens het afgelopen coronajaar, werd het voor sommige mkb’s op een pijnlijke manier duidelijk dat zij écht aan de slag moeten met digitalisering om het hoofd boven water te houden’, vertelt Florence. Het Smart Industries Fieldlab wil andere ondernemers laten zien wat er mogelijk is op het gebied van digitalisering. ‘Goede voorbeelden uit de praktijk, dat is wat ondernemers die nog twijfelen écht over de streep gaat trekken om aan de slag te gaan met digitalisering.’ Heb je vragen of ideeën om met digitalisering aan de slag te gaan, leg je verhaal dan voor aan het Smart Industries Fieldlab of de digimakelaar Florence Bongers.

Aanmelding hier

Volledig artikel via: Bekijk de nieuwsbrief online

 

 

Kom in contact met ons

Heb je een vraag, wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je graag met ons samenwerken? Laat het weten via onderstaand contactformulier of een mailtje! Gewoon even bellen kan natuurlijk ook.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×