Eerste realtime interface live

Binnen de onderzoeks- en ontwikkelingslijn predictive performance & remote monitoring is de eerste live remote interface ontwikkelt.

Het ontwikkelen van de interface is het resultaat van de onderzoeksfase, die vanwege de Coronacrisis voornamelijk is uitgevoerd bij FHT Perslucht in Deurne. Directeur Frans Fransen is verheugd met dit resultaat waarbij diverse sensoren de prestaties van de door hen geleverde compressor meten. hierdoor is het mogelijk om storingen of afname van kwaliteit in vroeg stadium te ontdekken en vroegtijdig in te grijpen waardoor het productieproces niet of nauwelijks hinder ondervindt. De doelstelling om sensoren vanuit de interface remote, op afstand dus, te kunnen uitlezen werd door de Coronacrisis steeds belangrijker, omdat we lange tijd gedwongen werden om ook echt op afstand te werken. Het analyseren van de verkregen data gaat nu via de interface. De volgende stap, zo legt Frans uit, is het ‘predictive maken’ van de interface.

Predictive performance compressor

De ontwikkeling binnen deze onderzoekslijn is nog niet voltooid. De grote uitdaging voor de techneuten en data scientisten is nu om op basis van de verkregen data een dusdanige data-architectuur te bouwen zodat voorspelt kan worden wanneer storingen of afname van kwaliteit van de compressor gaan optreden.  Door deze werkwijze kan efficiënte- en kwaliteitsverlies van de compressor en daarmee van een significant onderdeel binnen het productieproces voorkomen worden. Dit leidt tot een lagere onderhoudskosten en een hoger rendement. De interface wordt hiermee doorontwikkeld naar een remote predictive interface, waarmee de betrokken bedrijven hun voordeel doen.

Kom in contact met ons

Heb je een vraag, wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je graag met ons samenwerken? Laat het weten via onderstaand contactformulier of een mailtje! Gewoon even bellen kan natuurlijk ook.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×